I Uppsala kan du göra en hälsoundersökning

Behöver du kolla över dina värden och kanske göra en hälsoundersökning på samma gång? För att få koll på hur du egentligen mår kan en sådan vara bra att göra. Du kan boka tid för detta i Uppsala.

För att få en omfattande genomgång av din hälsostatus kan det vara lämpligt att göra en fullständig hälsoundersökning. Vi går till läkaren om vi är sjuka eller om vi mår dåligt på något annat vis. Om vi har brutit benet eller har ont i ryggen och så vidare. Men även fast vi känner oss okej och mår bra, så kan vi ändå be om att få en hälsoundersökning utförd. Vad som ingår i en sådan typ av undersökning beror på flera saker—dels på var någonstans i landet man bor, men också vad man vill kika närmare på. Till exempel misstänker man kanske sig ha högt blodtryck och vill kolla upp den saken.

Saker som ingår i en hälsoundersökning

För att boka en hälsoundersökning i Uppsala kan du antingen kontakta din vårdcentral eller din arbetsplats företagshälsovård. Där kan du också be om att få höra efter vad de erbjuder för undersökningar i sin hälsoundersökning. Vanliga saker som alltid brukar ingå i en sådan är kontroll av puls, blodtryck och hjärta. Ibland får man även sitta på en cykel och göra ett så kallat arbetsprov. Detta gör man för att kontrollera hur hjärtat fungerar vid arbetsbelastning. Längd, vikt och BMI kollas också och det ingår en hel mängd med olika blodprover.

30 Mar 2022