Hur lång är en fillersutbildning?

Är du intresserad av estetik och skönhet? Funderar du kanske över att utbilda dig inom något av dessa områden, men vet inte riktigt vilken utbildning du ska välja? Läs vidare här.

Varför är en utbildning viktig för fillers?

Många tror idag att man kan utföra botoxinjektioner eller fillers utan någon formell utbildning. På sätt och vis har de rätt. För närvarande finns det ingen specifik lag som kräver att utföraren måste ha en utbildning. Men det kommer snart att införas en lag. För att kunna utföra fillers på ett säkert och estetiskt tilltalande sätt rekommenderas det starkt att man genomgår en utbildning och blir certifierad. En vanlig rekommendation är att först utbilda sig till sjuksköterska och sedan arbeta inom området i några år innan man börjar arbeta med fillers.

Fillers bör utföras av kvalificerad personal

Seriösa företag som säljer fillersprodukter kommer endast att sälja dem till utbildad och kvalificerad personal. Det kan vara legitimerade läkare eller sjuksköterskor med medicinsk utbildning och erfarenhet. När en person väljer att göra fillers vill de naturligtvis att resultatet ska bli så bra som möjligt. Att bara kunna hantera en nål är inte tillräckligt, det krävs faktiskt en konstnärlig ådra för att uppnå ett snyggt och väl utfört resultat.

Utbildningens längd och viktiga kvalifikationer

Hur lång är då en fillersutbildning? Det beror på om man tänkt att utbilda sig till sjuksköterska först eller inte. Att bli sjuksköterska tar några år. Om man däremot väljer att gå en snabbutbildning enbart för att arbeta med fillers tar det inte mer än ett par dagar. Det är dock vanligtvis ett krav att man är legitimerad inom ett medicinskt område, som till exempel tandläkare, läkare eller sjuksköterska, för att få genomgå en sådan utbildning. De flesta kliniker har personal som inte har den nödvändiga utbildningen för att vara certifierade fillersspecialister. Det är viktigt att de som arbetar inom detta område har den kunskap och erfarenhet som krävs, som hos beautybydream.se. Annars kan man riskera att få ett resultat som inte motsvarar ens förväntningar.

29 Jul 2023