Bjud på underhållning på festen

Finns det något roligare än en riktigt bra fest? Att samla vänner och kollegor och äta god mat och dryck och lämna vardagen helt och hållet för en stund och bara njuta av livet och varandra. Men hur skapar man den perfekta festen och vad ska den innehålla för att den ska bli lyckad?

Här är några tips på hur du ska tänka för en lyckad fest.

Förväntan

En riktigt bra fest ska innehålla stor förväntan bland gästerna. Det skapas redan på när man bjuder inte till festen. Lägg lite extra krut på en trevlig inbjudan och beskriv festen, anledning och tema på ett inspirerande sätt för att höja förväntningarna. Men det gäller också att leva upp till förväntningarna!

Låt festen ha ett tema

Att ha en fest med tema är alltid effektivt. Oavsett det är maskerad eller en temafest blir det mer tungd i festen och man riskerar inga ointresserade festdeltagare. Det är också lättare att anordna en temafest eftersom allt följer en röd tråd. Man behöver inte fundera vad man ska ha för underhållning, mat, dryck, lokal eller musik eftersom det ger sig själv utifrån temat. Börja festen med en fördrink och mingel för att få deltagarna att känna sig välkomna.

Underhållning

Mat och dryck i all ära, men det krävs någon form av underhållning för att festen ska lyfta. Musik är ett måste. En högtalare som spelar musik är tråkigt och känns lite oengagerat. Det är mycket uppskattat med levande musik. Ett rockband eller en trubadur livar upp festen rejält. Dansgolv är ett måste där danssugna gäster kan svänga loss. Eller varför inte ta in en stand up eller magiker för att verkligen få igång festen och bli en perfekt ice breaker?

Detaljerna avgör

Det låter som en överdrift, men det stämmer att detaljerna är viktiga. Det ger mervärde och påverkar helhetsintrycket. Om man vill att kvällen ska bli minnesvärd finns det många knep att ta till. Ett exempel är att ha trevliga kylställen för dryckerna lite här och var. Det kan också vara att bjuda på specialdrinkar med festens tema, kanske till och med döpa om drinkarna med roliga namn. En rolig sak man kan göra är att lägga fram några engångskameror som gästerna får ta bilder med, eller skapa en #haschtag för sociala medier så bilderna samlas på en plats. När det gäller middagen är det fint med snygga och personliga namnskyltar och bordplacering. 

Överraskningsmoment

Även om det är trevligt med en uppstyrd fest för att skapa förväntningar. Men det är trevligt med en eller flera överraskningar som skakar om festen rejält. Det behöver inte vara stora saker. Det kan till exempel vara att utan förvarning komma in med shots eller roliga drinkar.  

Underhållningen kan också vara hemlig. Helt plötsligt drar livemusik igång utan förvarning.

10 Dec 2019