En tandläkare i Solna kan ge dig god tandvård

Visste du att en tandläkare i Solna behöver ägna sig åt en nästan lika lång utbildning som en läkare? Att tandhälsa och tandvård är likställt med samma ingående kunskap som övriga kroppen?

Det är lätt att tro att en tandläkare inte har så gedigen kunskap om kroppen och hur den fungerar, men i verkligheten har de mer eller mindre samma grundkunskaper som en läkare. För att bli tandläkare bedriver du studier i fem år. Efter det kan du vidareutbilda dig men då måste du ha praktiserat som allmäntandläkare och pysslat med tandvård i minst två år. Du kan inrikta dig på olika specialistutbildningar när det gäller tandläkaryrket. Kanske vill du bli barntandläkare eller börja forska. Det blir en hygglig inkomst om du jobbar i det allmänna och det kanske blir ännu bättre om du är i den privata sektorn. Det beror lite på vilken del av landet du arbetar inom.

Tandläkaren kanske inte alltid uppskattas

Förr fanns det inte så mycket tandvård att tala om. Det kunde hända att man drog ut en tand för att den orsakade tandvärk. För att du ska kunna må bra och slippa så mycket hål i dina tänder behöver du sköta om dem ordentligt. En bra tandvård hemma gör att du slipper besöka tandläkaren mer än en gång om året. Och det är ju jättebra för det kostar en hel del att gå till ett ställe som erbjuder tandvård och få träffa en duktig tandläkare.

27 Jan 2022