Föryngra ditt utseende med hjälp av botox

Längtar du efter ett fräschare, piggare och mer ungdomligt utseende? Testa botox - en av världens mest använda och beprövade skönhetsbehandlingar, med tydliga och snabba resultat.

Krämer som utlovar mirakel, serum som påstås reducera rynkor och ansiktsmasker som sägs ge din hy ett tio år yngre utseende. Nja, vill man ha resultat på riktigt är andra behandlingar att föredra. Botox är en av världens mest populära och effektiva skönhetsbehandlingar, flitigt använd bland både Hollywood-kändisar och vanliga Svenssons som önskar piffa till sitt utseende. Är du sugen på att testa? Då ska du vända dig till en professionell skönhetsklinik som är godkända och auktoriserade för att ge botox. Bra och välrenommerade kliniker finns att hitta i såväl Stockholm, som i andra delar av landet.

Hur fungerar botox?

Botox är i grund och botten ett muskelavslappnande medel som ursprungligen togs fram för att hjälpa mot bl a kramper och muskelspasmer orsakade av vissa medicinska tillstånd. Ganska snabbt upptäckte man dock att ämnets muskelavslappnande effekt även fungerar bra mot typiska ålderstecken som rynkor och fina linjer. Genom att injicera botox i ansiktsmuskulaturen minskar man den ansiktsmimik som med åren kan ge upphov till rynkor. Musklerna blir mer avslappnade och kontraheras inte på samma sätt när du t ex ler, skrattar, gapar eller gäspar.

Vissa områden i ansiktet är mer benägna att bli rynkiga än andra. Det handlar särskilt om huden kring ögonen, munnen och i pannan. Just därför är det också där de flesta injektioner med botox görs. Kanske har du oönskade kråksparkar vi ögonen du önskar släta ut? Eller skrattrynkor vid munnen och i pannan? Testa botox, och se effekt på en gång. Resultatet brukar i regel hålla i sig ungefär tre till sex månader.

Andra användningsområden för botox

Nuförtiden förknippar många endast botox med skönhetsbehandlingar, och ämnet har fått ett något oförtjänt dåligt rykte på senare tid. Men vad många inte vet om är att det muskelavslappnande medlet även kan ge stor lindring för personer som lider av t ex migrän, svår tandpressning och överdrivna svettningar. Effekten är densamma - botox får musklerna att slappna av och förhindrar att de kontraheras på ett sätt som ger upphov till spänningar och smärta. Vid behandling av överdriven svettproduktion injiceras botox oftast i armhålor, handflator, fötter och panna där det blockerar svettkörtlarna och på så vis reducerar de rikliga svettningarna. Vill du veta mer om botox och hur du kan bli hjälpt? Prata med din husläkare eller närmaste skönhetsklinik.

17 Jul 2020