Hela familjens tandläkare i Solna

Vänj barnen vid att gå till tandläkaren. Hos din tandläkare i Solna är hela familjen välkommen att få regelbunden tandvård, oavsett om det gäller hål i mjölktänder eller tandreglering.

Vuxna kan ha akuta behov av fyllningar och hjälp med inflammerat tandkött, och barn kan ha fått små prickar som är början till hål i tänderna. Hela familjen, ja hela släkten, har nytta av att besöka en tandläkare i Solna. När tandläkaren berättar varför det är så viktigt att borsta tänderna och att inte äta godis hela tiden, har det bättre effekt på barnen än om föräldrarna tjatar.

En god vana börjar tidigt

Det är roligt att en fyraåring kommer glädjestrålande hem från tandläkaren och visar sina klistermärken hon har fått. Hon hade varit duktig och öppnat munnen för tandkontroll, och tänderna såg fina ut. Hon vet att det är lördagsgodis som gäller, och att man inte får äta godis varje dag. Dessutom har hon fått veta hur viktig tandborstningen är för att minska syraangrepp på tänderna, och hon vet hur hon ska undvika att få hål i tänderna.

En god vana börjar tidigt, och det är bra att vänja sig vid att gå till doktorn och till tandläkaren. Barnen vet att det är noga med undersökningar. Förhoppningsvis har de bra tänder genom hela livet. När de är vuxna och får betala för sina tandläkarbesök är det bra om lagningarna blir så få som möjligt, och att de känner sig hemtama med att gå på kontroll hos sin tandläkare i Solna.

26 Nov 2021