HLR-utbildning i Stockholm räddar liv

Varje dag drabbas människor av hjärtstopp. För att kunna rädda liv behöver du kunna göra hjärt- och lungräddning. Gå därför en HLR-utbildning i Stockholm.

Vid ett akut hjärtstopp upphör hjärtat att slå som vanligt. Det betyder att det inte längre pumpar ut syresatt blod till kroppens alla vitala organ. Här är hjärnan speciellt känslig, och efter bara ett par minuter kommer personen inte längre att gå att rädda.

Akut hjärtstopp orsakas många gånger av en hjärtinfarkt eller av ett medfött hjärtfel. Det kan dock drabba vem som helst i din närhet. Många gånger kommer hjärtstoppet plötsligt och utan förvarning. En person som annars är helt frisk kan oväntat drabbas av ett akut hjärtstopp. Därför är det viktigt att så många som möjligt går en utbildning i hjärt- och lungräddning.

Bli en vardagshjälte med HLR-utbildning

Vid en certifierad HLR-utbildning i Stockholm får du den kunskap du behöver för att rädda liv. Det innebär allt från själva hjärtmassagen och den konstgjorda andningen, till hur du kontrollerar luftvägar och hur normal andning ska låta. Det är viktigt att veta när det är på sin plats för HLR och när det inte är det.

När du vet hur symptomen för akut hjärtstopp ser ut kan du också reagera snabbt. Det är just det här snabba agerandet som är avgörande för att rädda människor som drabbas av akut hjärtstopp. Det tar bara ett par minuter för en människa att dö av ett hjärtstopp. Det innebär att varje ynka sekund räknas.

17 Oct 2022