Hur mycket kostar en frisör på Kungsholmen?

Om man som turist eller boende i Stockholm är i akut behov av en klippning och därmed måste besöka en frisör så finns det – tack och lov – en hel del alternativ att välja bland. Om vi tar Kungsholmen som exempel så räcker det egentligen att vandra omkring där i några minuter för att upptcäka att det där finns ett oerhört stort urval av olika frisersalonger och här gäller det alltså bara att ha tungan rätt i munnen och välja rätt frisör.

Hur gör man då det? Ja, en av sakerna kan vara att man kollar på priset – en billig frisör brukar vara lite sämre generellt än vad en dyrare är. Det kan alltså vara värt att betala lite extra på en mer exklusiv salong för att få en bättre frisör på Kungsholmen snarare än att slinka in på första bästa.

Detta är ju naturligtvis en väldig generalisering – det finns ju dåliga frisörer som tar mycket betalt likväl som det finns en duktig frisör som tar väldigt lite betalt. Det här är ju heller inget unikt för just Kungsholmen utan något som går att applicera till alla stadsdelar i Stockholm. En annan sak som man kan använda sig av vid val av frisör på Kungsholmen är att man ställer sig utanför en stund och kollar hur resultatet blir på de befintliga kunderna – men här spelar alltså din egen tid en stor roll då man kanske inte har tid att stå och hänga under en längre tid.

Det tredje alternativet då det gäller en frisör på Kungsholmen är att man kollar via internet och ser efter referenser, pris och betyg innan man bestämmer sig. Det här går ju numera att sköta via mobilen och då Kungsholmen inte är jättestort så kan man alltså gå medan man – via mobilen – gör efterforskningar om dessa frågor.

Valet av frisyr avgör vilken frisör på Kungsholmen du ska välja

Till mångt och mycket så handlar trots allt valet av frisör också om ditt eget hår och vilken slags frisyr du vill ha. Du kan ju liksom inte räkna med att gå in hos en frisör på Kungsholmen och med tio minuters varsel kräva en bröllopsfrisyr – det säger ju sig självt. Men vill du bara ha en snabbare toppning, en militärsnagg eller en färgning av hårtoppar – ja, då kan man ju utan tvekan hitta exakt vad man söker och detta till ett väldigt bra pris på just Kungsholmen.

Vid sådana enklare jobb så är det alltså snarare att rekommendera att man medvetet söker sig till en billigare frisör snarare än en dyr och exklusiv salong – tänker man efter så är ju jobbet ganska enkelt för en utbildad person och skillnaderna i resultatet kan inte variera så himla mycket.

Det här gäller ju, återigen, inte bara på just Kungsholmen utan över hela Sverige – en lättare frisyr fixar vilken frisör som helst. Detta medan de lite svårare jobben ofta dels måste planeras och bokas en bra tid i förväg och gärna då hos en exklusivare salong. En bröllopsfrisyr och en snagg kräver ju onekligen lite annorlunda yrkeskunskaper av en frisör, eller hur?

16 Feb 2023