PT och utbildning hör ihop

Den som anlitar en personlig tränare ska kunna lita på att den personen har goda kunskaper om sitt jobb. En utbildning för en PT är därför helt nödvändig.

Skulle du kunna tänka dig att bli opererad av en kirurg som inte genomgått läkarutbildning? Eller få dina tänder utdragna av någon som inte är legitimerad tandläkare? Antagligen inte. Det är ju din kropp det handlar om. Då skulle du antagligen inte heller anlita en personlig tränare utan dokumenterad kunskap kring fysik och träning.

För faktum är att det skulle kunna vara direkt livsfarligt att praktisera träningstips utan någon ordentlig kompetens kring hur träningen påverkar kroppen. Träningsbehov är individuella och det behövs organiserad utbildning för att som PT förstå vilken typ av träningsprogram som är lämpligt att upprätta till respektive klient.

Som PT måste du ha en utbildning

Så om du går i tankarna på att bli PT, det vill säga personlig tränare, så finns det med andra ord en startsträcka innan du kan börja tvinga folk till att göra armhävningar “på riktigt”. Först behöver du alltså få kunskaperna på plats. En bra start är exempelvis att googla på “PT Utbildning” för att se vad du har för alternativ i närheten. Ofta erbjuds även kurser på distans.

När du väl har gått igenom och klarat din utbildning är det dock bara att skrida till verket. Då kan du till och med förändra människors liv till det bättre. De kommer att sporras till en mycket hälsosammare livsstil. Och det är tack vare dig – och din kunskap förstås.

Vill du läsa mer om en PT-utbildning, gå till denna hemsida: https://www.ptdistans.nu/ 

26 Mar 2023