Tandläkare i Solna fixar garnityret

Tandläkare på Solna Dental har lång erfarenhet och stor kunskap inom tandvård. Att vända sig till dem gör att man får en samlad expertis under ett och samma tak när det gäller dentalvård.

Solnas stora stolthet inom fotboll heter AIK, det är en kunskap de flesta känner till i Solna. Det är få som sticker ut hakan och säger att de är Djurgårdare när man är på AIK:s hemmaplan. Idag är AIK mest kända för fotbollen och ishockeyn.

När man startade var det allmän idrott som det hänvisades till, därav namnet Allmänna Idrottsklubben. AIK bildades 1891 i Stockholm av några personer som ville idrotta organiserat. Idrotterna det handlade om var allt från friidrott och skidor till sparkstöttningsåkning.

Redan från start hade aktiva idrottare svarta tröjor när de tävlade. Dock var klubben ganska fattig så man hade inte råd att köpa nya efterhand. Detta gjorde att tröjorna, istället för att vara svarta, blev urtvättade och mer råttfärgade. Det är en av tre teorier om varför AIK i folkmun kallas Gnaget.

Dentalvård för människor hos tandläkaren

Att gnagare har rejäla tänder det vet de flesta som råkat ut för dem. Utan problem kan de gnaga av kablar och annat som kan skapa fara för andra. Gnagarnas tänder är rejäla och växer hela deras liv. Så bra har tyvärr inte människan det, när vi föds har vi en uppsättning mjölktänder. Under barndomen tappar man mjölktänderna och de ersätts med vuxentänder istället.

Det gör att man behöver kolla av sina tänder med jämna mellanrum och fixa till dem om det finns hål eller någon är trasig. På Solna Dental är man expert på dentalvård för människor. Redan som barn börjar man gå på de första kontrollerna för att se till att tänderna mår bra. Under årens lopp kan det tillkomma både det ena och andra beroende på tandstatus och olyckor. Tandställningar, guldkronor och blekning av tänderna är en del av det som tandläkaren gör.

Dentala problem löser tandläkaren

Ingen tandläkare vill att patienter ska gå runt och ha problem med sina tänder och sin munhälsa. Att söka sig till tandläkaren när man har problem med sina tänder kan vara ett orosmoment för många. Ett problem som kan uppstå är att man känner att ett tandläkarbesök skulle tära på ekonomin. När det gäller ekonomiska förehavanden kan man prata med tandläkaren om att få en avbetalningsplan. Då kan man betala av besöket i en lagom takt som passar ekonomin.

25 Oct 2021