Vad du kan förvänta dig av catering idag

Vad tänker du på när du hör ordet catering? Vi ställer frågan då många dras med en bild som inte riktigt stämmer överens med den verklighet vi ser idag. Catering förr och catering idag har väldigt få likheter och det är dags att uppdatera bilden av denna smidiga lösning hos gemene man.

Det talande är att man förr vid en beställning av catering aldrig riktigt kunde veta vad man skulle få. Maten kunde vara tillagad och sedan uppvärmd på plats. Något som sällan blir lyckat - det spelar ingen roll vilken typ av mat det handlar om och hur god den varit från början; i uppvärmt tillstånd förändras smaken negativt. Catering förr påminde mer om skolbespisning än om den mat man förväntade sig.

I samband med en tillställning så vill man som värd- eller värdinna kunna bjuda på det lilla extra - mat och dryck är ofta avgörande - och förr så nådde sällan catering upp till detta. Därav den tydliga skepsis som många känner inför lösningen. Numera dock: catering ser helt annorlunda ut och det är definitivt värt att se över vilka alternativ som finns i din stad.

Catering har förändrats till det bättre

Dagens catering följer till mångt och mycket vår egna utveckling gällande mat och dryck. Förr var det svenska köket i centrum och våra menyer baserades till stor del på protein och kolhydrater och kryddorna handlade till mångt och mycket om salt och peppar. Gott, visst - men inte speciellt spännande.

Idag dock så är vi mer öppna för nya smaker och vi hämtar influenser från hela världen. Ett kryddskåp idag är smockfullt med spännande burkar, härliga aromer och ljuvliga smaker. Heta kryddor är inte ovanliga - våra smaklökar är mer sofistikerade och utvecklade nu än någonsin förr.

Catering handlar om just det. Idag så skapar företaget inom catering menyer som hämtar sina influenser från hela jordklotet. Olika smaker och olika rätter gifter sig med varandra och fusioner mellan det traditionella och de moderna är inte ovanligt. Smaker som måste upplevas!

Vad du beställer är också en sak som förändrats. Många företag inom catering har ställt om och dragit ett streck över varmrätterna. Istället så fokuserar man på att tillaga smårätter som serveras kalla. Det kan handla om canapéer, det kan innebära plockmat, fräscha sallader och om lyxiga bufféer. Oavsett vilket så står smaken i centrum och där mans er att rätterna är väl tilltagna i omfång - alla blir, utan tvekan, mätta och belåtna. Med betoningen på det senare.

Högre kvalitet på råvaror och vegetariska menyer

En viktig sak att poängtera gäller våra högre krav på kvalitet. Idag så väljer många bort kött helt eller delvis och där man gör detta av etiska och av miljömässiga skäl. Äter vi kött så föredrar vi ekologiskt sådant och vi är beredda att betala några kronor extra för detta. Närodlat och lokalproducerat är andra ord som många eftersöker i samband med att man handlar på affären.

Detta har företag inom catering tagit fasta på. Man serverar rätter för alla - och där alla får samma smakupplevelse. Oavsett om ni vill ha en vegetarisk - eller helt veganskt - meny så kommer ni att få en smakupplevelse som sträcker sig bortom det vanliga. Glöm den trista grönsalladen och den smaklösa såsen. Dagens alternativ är tillagade med samma kärlek som resten av menyn. Catering idag passar alla och oavsett om det handlar om en enkel picknick eller en större studentmottagning så får man valuta för sina pengar.

Cicada är ett stockholmsbaserat som erbjuder professionell catering. Besök deras hemsida för att läsa mer.

21 Jun 2020